Het ontwerpen van een huis

Bij het ontwerpen van een huis zijn er veel dingen om in gedachten te houden, met inbegrip van de kleur van de muren, het type raambekleding, de stoffen of meubels die u zult gebruiken. Ontwerpers weten deze dingen heel goed, en zij kunnen proberen om materialen en ontwerpen die normaal gesproken zouden worden beschouwd als “typisch hedendaags” op te nemen en te herscheppen.

Architectuurontwerpers zijn aangetrokken tot wat onmiddellijk je aandacht trekt en je naar binnen lokt. Ze zien de kamer voor zich en proberen accessoires en meubels te ontwerpen die onmiddellijk je aandacht trekken. Het eerste wat je ziet als je een kamer binnenkomt, zijn de muren. De kleur van de muren, de wanddecoratie, de weelderige stoffen en de dunne gordijnen hebben een onmiddellijke invloed op uw lichaam, uw zintuigen en uw indrukken. Wat vervolgens uw aandacht trekt en u in de kamer trekt, is de kleur van de muren. De kleur van de muren moet uw gevoel voor kleurpersoonlijkheid volgen, evenals het conceptbureau van de leefruimte.

In ieder geval zou het duidelijk moeten zijn dat kleur een van de belangrijkste elementen is in elk huisontwerp, of u nu denkt aan het gebruik van neutrale kleuren zoals bruin, grijs of wit, of besluit moedig te zijn en de primaire kleuren rood, blauw en geel te gebruiken. Verschillende tinten van individuele kleuren worden beschouwd als “licht” of “donker”. Sommige kleuren hebben de neiging warm te zijn, terwijl andere de neiging hebben koel te zijn. Schakeringen van wit worden aangeduid als “koel” of “warm”. Toch zijn de meesten van ons niet in staat om de juiste kleur te kiezen. We voelen ons vaak overweldigd door de kleurmogelijkheden. Als u zich ooit zo voelt, onthoud dan: het subjectief uitkiezen van een kleur kan een uitdaging zijn, dus zorg ervoor dat u een plek heeft om uw eigen persoonlijkheid opzij te zetten en zet uw budget een beetje uit het lood!

Aan een kant nota, terwijl het kan een goed idee zijn om na te denken over het inhuren van professioneel ontwerp om u te helpen als u vindt dat uw kleur keuzes een beetje overweldigend en potentiële problemen met de huidige meubels regeling kan het resultaat zijn of de resultaten kunnen niet zo verwacht of gunstig als u zou willen!

Sommige kleuren hebben psychologische effecten

Sommige kleuren ontspannen, kalmeren en zorgen ervoor dat u zich zeer comfortabel voelt. Wanneer deze kleuren worden geplaatst in een kamer, kunnen ze een gevoel van ontspanning te bevorderen, terwijl het maken van de ruimte lijkt verleidelijk en verleidelijk. Kleuren zoals roze en geel hebben de neiging om de ruimte een gelukkiger plek om te zijn te maken. Blauw en groen zijn ook gevonden om kalmerende effecten hebben en zijn enkele van de meest populaire kleuren voor badkamers, slaapkamers en gebieden waar u zou willen om te ontspannen of te slapen.

Rood wordt nauw geassocieerd met vitaliteit, voortvarendheid, vastberadenheid en overmatige aandacht voor details. Een kleur die varieert van hartstochtelijk rood tot koel rozerood is voor veel mensen aangenaam, maar heeft de potentie om de aandacht te trekken.

De suggesties van een binnenhuisarchitect

Bleke kleuren geven een gevoel van rust, intimiteit en intimiteit en werken ook goed in keukens, maar ze kunnen ook irriterend zijn voor het oog. Lichtere kleuren zullen sommige mensen een beetje ongemakkelijk en leeg doen voelen, zodat het beter zou zijn de donkerdere tinten te behouden voor gebruik als een accent dat een rustgevende en intieme ruimte geeft.

Lichtere tinten blijken ook goed te zijn voor de ogen, omdat ze een kalmerend effect hebben op zowel de blauwgroene als de witpaarse kleuren.

Het zou een goed idee zijn om de vele tinten van kleurenschema’s te bekijken en de tint te kiezen die het dichtst bij uw huidige meubel- of tapijtkleur ligt om te zien of de kleuren bij elkaar passen, elkaar aanvullen en uw interieurinrichtingsplan compleet maken.

Vergeet ook niet dat u een verscheidenheid van lichte en donkere tinten moet gebruiken bij het inrichten van een keuken, badkamer, eetkamer of slaapkamer, dus zorg ervoor dat u in staat zult zijn om een evenwicht te creëren bij het gebruik van de kleuren.

Geef uw huis een persoonlijk tintje door een kleurenschema naar keuze te maken, zolang ze maar bij elkaar passen en u ervoor kunt zorgen dat ze niet botsen met andere onderdelen van uw interieurontwerp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.