Het belang van spraaktherapie

Hier zijn enkele vragen die je misschien hebt over het veld:

Hoe lang bestaat de kwaliteitstoets logopedie al?

Ik ben nu bijna 15 jaar logopedist, maar het concept van logopedie gaat helemaal terug tot de tijd van Plato. Pas toen ik hoorde over Socrates en zijn filosofische mentor Criton, realiseerde ik me het belang van een logopedist in de gezondheidszorg, met name in de verpleging.

behandelt u kinderen of volwassenen?

De laatste tijd zien we een toename van het aantal volwassenen dat een logopediecursus wil volgen. De redenen hiervoor zijn ofwel omdat ze van een ziekte willen genezen, ofwel omdat ze beter willen leren communiceren. Meestal gaat het om volwassenen die al lange tijd ziek zijn en het enige wat je ze kunt geven is een pauze. Ze zijn meer dan blij met een pauze en zullen blijven werken tot de genezing is bereikt. Er zijn zelfs ziekenhuizen die volwassenen aanmoedigen zich in te schrijven voor logopedie. Door hun grotere aantal kan het ziekenhuis hen meer aandacht geven dan de volwassenen.

zijn er klinische studies gedaan om te zien of de therapie effectief is?

Er is een handvol studies gedaan om de werkzaamheid van de therapie na te gaan. Ja, een handvol studies zijn gedaan door artsen en onderzoekers. Helaas hebben deze studies geen positieve resultaten opgeleverd. De reden hiervoor is dat er te weinig proefpersonen waren.

Hoe kies je een onderwerp?

Bij nascholing logopedie zijn er twee hoofdvakken die je kunt kiezen: Synthetische fonetiek en Kindercommunicatie. synthetische fonetiek is een combinatie van fonetiek en taalregels. Terwijl u bij kindercommunicatie kunt kiezen tussen spraak, lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen.

Welke is beter voor therapie?

Dit is een zeer moeilijk te beantwoorden vraag. In het verleden heeft onderzoek aangetoond dat synthetische fonetiek doeltreffender is dan fonetiek. Dit was echter een onderzoek van Malmendier en Carey (1968). Recentelijk hebben Makarov en Shpalov (2009) aangetoond dat synthetisch niet hoeft te rijmen, het kan dezelfde fonetische resultaten bereiken. Dit was een bevestigend onderzoek dat aantoonde dat syntaxis niet altijd hoeft te rijmen.

Welke therapie u ook kiest, welke leeftijd uw cliënten ook hebben, het is zeker dat er onderzoek is gedaan om te bewijzen dat ze werkt. De synthetische methodes hebben de tand des tijds doorstaan en zijn nog steeds het populairst, omdat de reden voor het kiezen van welke methode dan ook is om een effect te hebben op de cliënt. Soms is het nodig om een hogere prijs te betalen, maar het is tenslotte de taak van een logopedist om mensen te helpen hun potentieel te bereiken.

De meest voorkomende problemen die door therapie worden opgelost:

Veel kinderen hebben moeite met lezen, praten, het begrijpen van sociale situaties en problemen met hun gevoel van eigenwaarde. Wanneer deze allemaal zijn opgelost, kan het kind de communicatieproblemen, zoals op school, met de hulp van een bijscholing logopedist aanpakken.

Met behulp van de juiste therapie zal het kind in staat zijn zijn ideeën te verwoorden en zijn antwoorden te formuleren op een manier die anderen kunnen begrijpen. Hij zal in staat zijn zich verbaal uit te drukken en hij zal er plezier in hebben.

Therapeuten zijn professionals in de gezondheidszorg en zij hebben veel tijd, onderzoek en geld besteed om hun vaardigheden en kennis op dit gebied te ontwikkelen. De cliënt is overgeleverd aan de therapeut. De cliënt moet vertrouwen op het proces dat de therapeut ontwikkeld en geoefend heeft om hem te helpen.

De meest voorkomende behandelingen waarbij men therapie kan krijgen zijn verschillende vormen van logopedie. Door therapie voor u te krijgen, kunt u meer zelfvertrouwen krijgen en kunt u betere resultaten behalen. Er zijn vele vormen van therapie die u kunnen helpen, door middel van therapie kunt u de hulp krijgen die u nodig heeft.

Welke therapie u ook kiest, u kunt altijd verwachten dat de cliënt baat heeft bij hulp. Dat betekent dat er geen compromissen zullen worden gesloten, zoals in geld of medewerking aan uw keuzes.

Na het kiezen van een therapeut, is de volgende stap het kiezen van een gebied van deskundigheid. Dit kan een van de volgende gebieden zijn:

Orkestratie en natuurlijke spraaktherapieën

Opleiding en therapie in vertaling

Cognitieve benadering

Activator technieken en lichaamsgerichte therapieën

Beide werken om de spraak en het communicatievermogen van de cliënt te verbeteren. Het is echter alleen door een goed begrip van de verschillende vormen dat, samen met de speciale omstandigheden en de unieke behoeften van de cliënt, de verschillende vormen van therapie het beste zullen werken. Door de vier belangrijkste subtypes van therapie te begrijpen en met succes toe te passen, kunnen geweldige resultaten worden bereikt en kan iemands gevoel van eigenwaarde worden getransformeerd.

Of het nu gaat om kinderen die om verschillende redenen logopedie nodig hebben of volwassenen die hun communicatievaardigheden willen verbeteren door middel van logopedie, een logopediekliniek moet zich toeleggen op het voorzien in hun behoeften.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.